Stegt spidskål med miso, furikake og chilicrisp

Retten fungerer fint som en selvstændig vegetarret med masser af fylde og umamismag fra både miso og furikake. Og hvis furikake er for uoverskueligt et projekt, så smager spidskålet også fremragende uden!  

Ingredienser

  • 1/2 spidskål
  • 100 g. blødt smør
  • 1 spsk lys misopasta
  • 1/2-1 spsk flydende honning
  • 2 forårsløg, skåret i skiver
  • 2 spsk chilicrisp olie (kan købes i asiatiske supermarkeder eller du kan lave det selv. Det har jeg aldrig prøvet)
  • Furikake til at drysse over – se opskrift her

Skær spidskålet i kvarter og smør alle overflader med olivenolie. Varm en pande godt op og steg spidskålet til det karamelliserer og bliver gyldent. Skru ned for varmen og læg et låg over panden mens spidskålet steger videre til det er mørt. Du kan evt. tilsætte en smule vand og lade spidskålet dampe, hvis det allerede har fået nok farve.

Imens spidskålet steger laver du misosmøret ved at blende smør, miso og honning i en minihakker. Bum, så nemt er det og ja, det smager forrygende!

Skru op for panden igen når spidskålet er tilpas mørt (mærk evt. efter ved at stikke en kødnål i det) og tilsæt misosmøret og forårsløg. Lad misosmøret smelte og bruse lidt op og vend spidskålet rundt i det så det bliver godt søbet ind.

Anret de færdige spidskål på et fad, dryp med chilicrisp og slut af med et drys furikake.