Gulerødder med ahornsmør og dukkah
En nem og smagfuld ret. Simpelthen.
Ingredienser
- 500 gr. gulerødder
- 2 spsk blødt smør
- 1 spsk ahornsirup (mere hvis du har munden fuld af søde tænder, som min søn Pelle siger)
Til dukkah: - 25 gr usaltede pistacienødder
- 25 gr hasselnødder
- 50 gr sesamfrø
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 spsk stødt koriander
- Friskkværnet peber
- Havsalt
Tænd ovnen på 200 grader. Vask gulerødderne og vend dem med olie, salt og peber.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen når denne er varm.
Lav imens din dukkah: rist alle ingredienserne på nær salt på en tør pande til nødder og frø tager farve og krydderierne begynder at dufte.
Blend det hele i en kaffekværn eller minihakker. Det skal ikke være helt fint; der må gerne være større stykker nødder. Bland med havsalt.
Når gulerødderne er ved at være møre og begynder at få lidt farve (det tager muligvis 20 minutters tid), blander du det bløde smør med ahornsirup. Fordel det i klatter over gulerødderne og giv dem 5 minutter mere.
Vend gulerødderne rundt, anret dem på et fad og drys med dukkah.