
Furikake
Furikake er en japansk krydderiblanding, der normalt drysses over kogte ris for at tilføje smag og tekstur. Den traditionelle sammensætning af furikake kan variere, men den indeholder typisk tørret noritang (den som anvendes til sushi), ristede sesamfrø, tørret fisk (f.eks. bonito som er flager af tørret tun), salt og sukker. Jeg kan godt li furikaken crisp og har derfor tilsat ristet hvidløg (kan købes i et asiatisk supermarked) og ristet pankorasp.
Ingredienser
- 1 ark noritang
- 2 spsk ristet pankorasp (steg det på panden eller smid det en hurtig tur i ovnen)
- 1 spsk bonitoflager
- 1 spsk ristet hvidløg
- 3 spsk ristede sesamfrø
- Flagesalt
Sådan gør du
Del noritangen i mindre strykker. Smid det hele undtagen salt i en minihakker og giv det et par ture til det er blandet godt sammen men stadig har lidt tekstur. Du kan evt. vente med at tilsætte lidt af sesamfrøene og pankoraspen hvis du ønsker endnu mere tekstur og crunch. Smag furikaken til med flagesalt.